Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Το ταξίδι ξεκίνησε

Σαλπάρουμε  πάλι με πλεούμενο τη χρονιά που μας ήρθε. Φορτώσαμε πάλι τα υπόλοιπα από το γέρο χρόνο που αφήσαμε στο λιμάνι των αναμνήσεων και ξεκινάμε για τη νέα περιπέτεια, που μεταξύ μας τη λέμε ζωή.

Γερό σκαρί μιας και άντεξε τόσες φουρτούνες, ξέρει να μάχεται με τα κύματα και τους ανέμους που με μανία προσπαθούν να ξεστρατίσουν και με βιάς προσπαθούν να το ρίξουν στις ξέρες.


Το ταξίδι δεν σταματά, όμως, αλίμονο σε αυτούς που μένουν πίσω στο λιμάνι των αναμνήσεων να τις τακτοποιούν και να ερωτοτροπούν με το αραχνιασμένο πλέον παρελθόν που γίνεται πλέον βορά στους ιστορικολάγνους.
 Ανοιγόμαστε με την αρμύρα του κινδύνου και της ανισορροπίας, να βρούμε νέες ρότες, που να χτίσουμε τις νέες χώρες που ονειρευτήκαμε και ερωτευτήκαμε. Στον ξύπνιο ή στον ύπνο μας, δεν έχει σημασία, σκίζουμε τα νερά και ταξιδεύουμε, συνεχίζουμε να προσπερνάμε ξέρες, να παλεύουμε με τον άνεμο και να προχωράμε.
Ταξιδευτές της ζωής, ανίκητοι και επίμονοι. Τα ύδατα σήμερα αγιάστηκαν, για να τα ταξιδέψουμε και να νιώσουμε περισσότερο ελεύθεροι και ζωντανοί.
Το ταξίδι πάντα είναι υιό ωραίο από τον προορισμό.